2021-ben is!

Tanév előkészítő foglalkozások az alaptantárgyakból a
sok-sok ötösért.
 

Nektek is nehézséget okozott az online tanulás?

Szerintetek gyermeknek, szülőnek egyaránt megterhelő volt az előző pár hónap?

Ráadásul nyáron sokat felejtett az általános iskolás gyermeked?

Úgy érzed, szüksége lenne gyermekednek a nyár vége felé személyes gyakorlásra, ismétlésre?

Ha bármelyik kérdésre is IGEN a válaszod, a gyermekednek az “Ötösök” táborban a helye.

Maximum 20 tanulót tudunk fogadni.
Jelentkezési határidő: 2020. július 31.

Kik tanítanak? Bemutatkozik az “Ötösök” tábor fiatalos, lendületes, lelkes, elkötelezett tanári kara:

 Jáger Abigél vagyok, a Károli Gáspár Református Egyetem tanár szakos hallgatója, magyar-angol szakirányon. Az „Ötösök” táborban a magyar irodalom és nyelvtan tantárgyak tanításával járulok hozzá a gyerekek szintfenntartásához és sikeres tanévkezdéséhez. A nemnek, kornak és érdeklődési körnek megfelelően kiválasztott olvasmányokon és kreatív feladatokon keresztül nem csak az olvasás szeretetét ültethetjük a gyerekekbe, de a figyelmes, értő olvasást is gyakorolhatják, ami minden tantárgy elsajátításához elengedhetetlen. Minden korosztálynak fontos a helyesírás, az önálló szövegalkotás és a szép magyar beszéd gyakorlása. A nyelvtani szabályok megismerése, ismétlése és gyakorlatban történő alkalmazása is abban segíti a gyerekeket, hogy lelkesen nézhessenek egy sikeresebb tanév elébe.

 

Jáger Abigél (magyar)

Schäffer Tamás vagyok, a Széchenyi István Egyetem gazdálkodási- és menedzsment szakos hallgatója. Jelenlegi, illetve korábbi tanulmányaim során is a matematika volt az egyik kedvenc tantárgyam. A matematika megtanít a logikus gondolkodásra, fejleszti a problémamegoldó képességünket, valamint az alapok elsajátítása a későbbiek során nagy segítség lehet. Ezért fontos már az általános iskola alsó tagozataiban nagy hangsúlyt fektetni a matematikára, hiszen így már a kezdetektől egy olyan gondolkodásmódot tanulhatnak a gyerekek, amely a gimnáziumban, sőt, akár az egyetemen is megkönnyíti a tantárgyak elsajátítását. Az órákon több módszert fogok megtanítani a gyereknek, megkönnyítve az adott feladat megértését. Nagyon fontos számomra, hogy minden gyermek másképp gondolkodik, ezért is fogok több megoldást alkalmazni, hiszen a lényeg, hogy a gyermekek megértsék és megszeressék a matematikát.

Schäffer Tamás (matematika)

Schäffer Dávid vagyok, jelenleg a Széchenyi István Egyetem hallgatója, mellette foglalkozom edzősködéssel tenisz sportágban. Az „Ötösök” táborban a testnevelés tantárgy felelőse lettem. Számomra a legfontosabb a tenisz megszerettetése a gyerekekkel, hiszen a mozgás elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez, valamint ez egy olyan sportág, amelynek közösség építő ereje is van. Óráimon a munka mellett a játéknak is nagy szerepe van, hiszen a tenisz egy játékos műfaj. Azért ajánlom a teniszt mindenkinek, mert egy igen összetett sportág, megmozgatja a lábunkat, szükségünk van a kezünkre, és nagy hangsúly van a gondolkodáson is. Mindig lehet valami újat tanulni, illetve ez egy nagyszerű kikapcsolódási lehetőség a gyerekeknek. Sokszínű feladatokkal, vidám, de hasznos órákkal, jó hangulattal, sok szeretettel várok minden érdeklődőt!

Schäffer Dávid (sport)

 Schäfferné Erdélyi Tímea vagyok, angol nyelvi magánoktató, korrepetítor. Az „Ötösök” táborban én fogom segíteni a gyerekeket abban, hogy a világ első számú nyelvének alapjait életkoruknak megfelelően megértsék, begyakorolják elsajátítsák. A szókincsfejlesztés mellett a nyelvtani szabályok alkalmazása, az angol nyelvi olvasás, és íráskészség fejlesztésére, szövegértés gyakorlására is sor kerül a 3 napos tanévelőkészítő táborban. Célom eléréséhez sok-sok eszközt, játékot használok,  tanár társaimmal együtt követve az immár 10 éves Timi’s School mottóját:

“Amit élvezettel tanulunk, azt nehezen felejtjük el.”
(Luis MERCIER)

Schäfferné Erdélyi Tímea (angol)

Kiskoromban is nagyon fontos szerepet töltött be az életemben a rajzolás, mindig is szerettem ezzel foglalkozni. Ez számomra nyugalmat és kikapcsolódást jelent, a koncentrálásnak köszönhetően pedig eltereli a figyelmem a mindennapi élet gondjairól. A rajzolás fejleszti a szem-kéz koordinációt, a kézügyességet, a kreativitást, a koncentrációt, sok esetben a képzelő erőt, ezen kívül serkenti a jobb agyfélteke működését is. Gyermekek esetében a rajzolás, sokszor az önkifejezés eszköze is, hiszen lerajzolják egy lapra mindazt, ami kicsi fejükben megfogalmazódik. Fontos, hogy már egészen kicsi korban szerettessük meg velük ezt a foglalkozást, hiszen a fentebb leírtakon kívül még számos pozitív hatással van rájuk, például ha egy energikusabb gyermek kedvet kap a rajzoláshoz, elérhető nála a nyugodtabb viselkedés és koncentráció. Lehetséges, hogy a későbbiekben nem lesz a szabadidős tevékenységeik között a rajz, de annak kedvező hatását felnőtt korban is lehet érezni. Én szeretném ezt a csodás tevékenységet megszerettetni a gyermekekkel és egy, talán eddig számukra ismeretlen oldalról megmutatni a technikákat, illetve egy újfajta látásmóddal is szeretném őket megismertetni.

Aradi Lilla (rajz)

Green Day

Természet-ismeret

Környezet-védelem

Az I. “Ötösök” Tábor sikerére garancia az immár 10. éve tartó Timi’s School nyári táborok szeretete

 

Akik már beiratták gyermekeiket az “Ötösök” Táborba így vélekednek a lehetőségről:

Elsős gyerek édasanyjaként rendkívül rosszul érintett, hogy nem tudtam biztosítani közel sem azt a napi 4-5 óra intenzív olvasás, írást, számolást. Náluk még nem sok értelme van a digitális térnek, hiszen most alapozzák meg az alap tudást, nekik a személyes jelenlét kell. Ezért tartom jó ötletnek az “Ötösök” Tábort, egy gyorsalpaló, személyes okítást.

(Enikő – Márk anyukája)

Mindenki figyelmébe ajánlom kedves Schäfferné Erdélyi Tímea angol Tanárnő Timi’ s School “ÖTÖSÖK” táborát! Pár szót is mondanék róla, több éves tapasztalat után, mivel gyermekünk már 4 éve hozzá jár. Így bátran ajánlom minden gyermeknek, szülőnek! Hihetetlen odaadással, türelemmel, szeretettel és szaktudással rendelkezik- foglalkozik a gyerekekkel! Az általa szervezett nyári táborokba a gyerekek imádnak járni. A tanulás mellett sok a program, játék, móka. Az “ÖTÖSÖK” Táborát is ajánlom mindenkinek, aki tanév kezdés előtt szeretné felfrissíteni a tudását! Jelentkezésre fel!!!

(Marcela – Dávid anyukája)

Az “Ötösök” Tábort ajánlom mert jól szervezett, tartalmas, igen színvonalas. Az, hogy ismételnek gyermekeink, rendkívül jó ötletnek tartom, mert az online tanulás mellett is vannak hiányosságok, és közösségben gyorsabban és könnyebben fognak tanulni. Mindezt az ötlet gazda Timinek és segítő csapatának köszönhetően.

(Beáta – Kata anyukája)

Bízva abban, hogy segíteni tudjuk a családotok zökkenőmentes tanévkezdését, szeretettel várjuk jelentkezéseteket az “Ötösök” Táborba.